Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ακόμη μια Επιβεβαίωση για την Κλιματική Αλλαγή από τους Επιστήμονες


Μια νέα, ανεξάρτητη επιστημονική πηγή έρχεται να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας: Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Berkeley, η οποία συστάθηκε για αυτόν τον σκοπό στον απόηχο του σκανδάλου Climategate, χρησιμοποίησε διαφορετικές μεθόδους και δεδομένα, αλλά κατέληξε στα ίδια συμπεράσματα, όπως η NASA, η Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία και άλλοι οργανισμοί.
Από την έρευνα προέκυψε ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής, δεν έχουν καμία βάση. Οι επιστήμονες εξέτασαν πάνω από ένα εκατομμύρια αρχεία θερμοκρασιών απ' όλο τον κόσμο, που χρονολογούνται από το 1800, διαπιστώνοντας ότι η παγκόσμια μέση θερμοκρασία έχει αυξηθεί περίπου 1 βαθμό από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 μέχρι σήμερα. Η ομάδα του Berkeley επιβεβαίωσε επίσης ότι η αλλαγή της θερμοκρασίας στον βόρειο Ατλαντικό πιθανότατα ευθύνεται για τις διαφορές της θερμοκρασίας παγκοσμίως από χρονιά σε χρονιά.
Το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή φυσικής Richard Muller από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ο οποίος προχώρησε στη σύσταση μιας επιστημονικής ομάδας δέκα ατόμων, κυρίως φυσικών, για να διεξάγουν έρευνα σχετικά με την αλλαγή του κλίματος.
Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από διάφορες πηγές, ακόμα και ιδρύματα που ανήκουν στους αδελφούς Κοχ, τους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες που έχουν επίσης χορηγήσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε οργανισμούς που αμφισβητούν ότι η κλιματική αλλαγή οφείλεται σε ανθρώπινες δραστηριότητες.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου