Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τα Ενεργειακά στο Επίκεντρο της Επίσκεψης Μανσούρ στην Κύπρο


Διαβουλεύσεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της θαλάσσιας πολιτικής και της ενέργειας θα πραγματοποιήσουν η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και ο ομόλογός της του Λιβάνου, Αντνάν Μανσούρ, όταν ο κ. Μανσούρ επισκεφθεί την Κύπρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από διπλωματικές πηγές, στις 18 Οκτωβρίου η Κυβέρνηση του Λιβάνου πρότεινε στην κυπριακή Κυβέρνηση να στείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων στην Κύπρο εντός των προσεχών ημερών, της οποίας θα ηγείτο ο κ. Μανσούρ.
Η κ. Μαρκουλλή, λόγω της επικείμενης συμμετοχής της στη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρότεινε στον κ. Μανσούρ, και υπήρξε προς τούτο συναντίληψη, να συναντηθούν μετά την επιστροφή της στην Κύπρο σε χρόνο που θα συμφωνηθεί.
Εξέφρασε παράλληλα την προθυμία της κυπριακής πλευράς να δεχθεί κατά τις προσεχείς μέρες τη λιβανική ομάδα εμπειρογνωμόνων για συζήτηση διαφόρων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της θαλάσσιας πολιτικής και της ενέργειας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει μεταφερθεί στην κυπριακή Κυβέρνηση η επιθυμία της λιβανικής πλευράς όπως οι τεχνικές διαβουλεύσεις γίνουν όταν θα επισκεφθεί ο κ. Μανσούρ την Κύπρο, και η κυπριακή Κυβέρνηση δεν έφερε καμία ένσταση.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου