Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Πρώτη Άδεια για την ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού Μετά το Μοιραίο Ατύχημα


Οι αμερικανικές αρχές απένειμαν στην ΒΡ την πρώτη της άδεια εξόρυξης για τον Κόλπο του Μεξικού, μετά το ατύχημα του περσινού Απριλίου. Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει τέσσερις γεωτρήσεις στον Κόλπο, ενώ είναι η πετρελαϊκή που κατέχει τις περισσότερες άδειες στην συγκεκριμένη περιοχή.
Η νέα άδεια αφορά την ζώνη Κασκίντα, σε βάθος νερού 1.800 μέτρων, 400 χιλιόμετρα νοτίως του Λαφαγιέτ. Πρόκειται για βάθος μεγαλύτερο από αυτό της γεώτρησης Μακόντο, στην οποία σημειώθηκε το περσινό ατύχημα, ενώ η ΒΡ δήλωσε σχετικά ότι «η άδεια είναι ένα ακόμα βήμα για την σταθερή επιστροφή μας στις ασφαλείς γεωτρήσεις στον Κόλπο».
Από πέρυσι, η αμερικανική κυβέρνηση σύστησε μια νέα υπηρεσία, η οποία έχει προχωρήσει στον έλεγχο 46 διαφορετικών γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ασφάλεια στην εν λόγω περιοχή των ΗΠΑ. Όσον αφορά την ΒΡ, η εταιρεία είχε παραγωγή 440.000 βαρελιών ανά ημέρα στον Κόλπο μέχρι το ατύχημα του Μακόντο, ενώ στη συνέχεια, λόγω της απουσίας νέων αδειών, η παραγωγή έπεσε στα 250.000 βαρέλια ανά ημέρα.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου