Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΕΚΟ: Από το 2011 στη Φόρτιση Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων

Η ΕΚΟ ΑΒΕΕ, εταιρία του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, είναι πρωτοπόρος στην εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων ήδη από τον Απρίλιο του 2011, έχοντας εγκαταστήσει σε τρία ιδιόκτητα πρατήρια καυσίμων, σε Γλυφάδα, Κηφισιά και Μαρούσι, σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σε συνεργασία με την εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ELPEDISON.
Όπως αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, τα τρία αυτά σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι, εδώ και τρία χρόνια, τα μόνα στην Ελλάδα επίσημα καταχωρημένα και καταγεγραμμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επίσης, η ΕΚΟ αποτελεί από το 2011 τον κύριο χορηγό του EKO Mobility Rally, επίσημο αγώνα ηλεκτροκίνητων και υβριδικών οχημάτων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητου Οχήματος.

Σύμφωνα με την ΕΚΟ, η εγκατάσταση των σημείων φόρτισης στο δίκτυο της ΕΚΟ είναι γνωστή στο ευρύ κοινό από δημοσιεύματα στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ήδη από τον Απρίλιο του 2011, μέχρι και εντελώς πρόσφατα, υπάρχει δε πλήθος αναφορών σε δελτία τύπου της ΕΚΟ και του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια εν γένει, καθώς και παρουσιάσεις σε συνέδρια και ημερίδες όπου αναφέρεται η εγκατάσταση αυτών των σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Από τα παραπάνω, όπως σημειώνει η εταιρία, προκύπτει σαφώς ότι η πρόσφατη, αξιέπαινη προσπάθεια εγκατάστασης σημείων φόρτισης από άλλη εταιρία σε υπόγειους σταθμούς στάθμευσης αυτοκινήτων σε καμία περίπτωση δεν συνιστά την «πρώτη» εγκατάσταση σημείων φόρτισης στη χώρα.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου