Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Κύπρος: Πασχαλιάτικη Αύξηση στην Τιμή της Βενζίνης

Πρατηριούχοι, εκμεταλλευόμενοι την απόφαση της εταιρείας τους να προχωρήσει σε αύξηση στην τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων κατά δύο σεντ το λίτρο, αναθεώρησαν αμέσως τις τιμές τους χθες, παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται να προμηθευτούν καύσιμα πριν την προσεχή Τρίτη. 
Χθες δύο εταιρείες ενημέρωσαν τους πρατηριούχους για την αναθεώρηση της τιμής της βενζίνης, ενώ αναμένεται το ίδιο να πράξουν και οι υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Έτσι η τιμή της βενζίνης έχει διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε ορισμένα πρατήρια στα €1,438 το λίτρο, ενώ στα πλείστα πρατήρια η τιμή παραμένει στα €1,418 το λίτρο. Δεν αποκλείεται βέβαια σήμερα και άλλοι πρατηριούχοι να διαμορφώσουν προς τα πάνω την τιμή, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι τα πρατήρια θα παραμείνουν κλειστά το Σαββατοκυρίακο και τη Δευτέρα λόγω Πάσχα και οι πελάτες θα προμηθεύονται καύσιμα από τους χρηματοδέκτες. 
Η αύξηση της τιμής στη βενζίνη δεν είναι καθόλου άσχετη με τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία. Τις τελευταίες μέρες, πάντως, παρατηρείται μία σταθεροποιητική τάση στην τιμή του αργού πετρελαίου, παραδόσεως Μαΐου, που κυμαίνεται γύρω στα 104 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου βρισκόταν στα 101 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές κινούνται ανοδικά αλλά σταθερά τον τελευταίο μήνα, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. 
Με αφορμή την κρίση πάντως στην Ουκρανία, η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EΙA) προβλέπει ότι η τιμή του αργού πετρελαίου θα υποχωρήσει από τη μέση τιμή των 109 δολαρίων ανά βαρέλι το 2013, στα 92 δολάρια το 2017.

Πηγή Εφημερίδα Φιλελεύθερος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου