Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ανοησίες Χαρακτηρίζει η Cheniere Energy τις Εκτιμήσεις για Μείωση της Ευρωπαϊκής Εξάρτησης από το Ρωσικό Αέριο Μέσω του Αμερικανικού LNG

«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της αμερικανικής Cheniere Energy τις εκτιμήσεις ότι το φυσικό αέριο των ΗΠΑ θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από τις ρωσικές εισαγωγές.
Η Cheniere Energy είναι η εταιρεία που θα κατασκευάσει τον πρώτο σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, με στόχο τις εξαγωγές LNG προς τρίτες χώρες. Στα πλαίσια αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος, Τσαρίφ Σούκι, χαρακτήρισε ανόητες και υπερβολικές τις εκτιμήσεις ότι το αμερικανικό αέριο θα έχει σημαντική επίδραση στην μείωση της εξάρτησης της Γηραιάς Ηπείρου από το ρωσικό αέριο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα 20 σχέδια εξαγωγής αμερικανικού αερίου που έχουν τεθεί στο τραπέζι, μόνο τα έξι είναι πραγματικά και κατ’ επέκταση, οι προβλεπόμενες εξαγωγές δεν αναμένεται να αφορούν μεγάλες ποσότητες που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά σε ότι έχει να κάνει με τη Ρωσία.
Ο Σούκι αναφέρεται κυρίως στην δυνατότητα εφοδιασμού των κρατών της Ανατολικής Ευρώπης, που παραδοσιακά είναι και τα πιο εξαρτημένα από τη Ρωσία για τις ενεργειακές τους εισαγωγές. «Μας κολακεύει το ότι μιλούν έτσι για εμάς, αλλά είναι ανοησίες», υπογράμμισε.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου