Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Κύπρος: Το Ενεργειακό Λιμάνι θα Δημιουργήσει Νέες Θέσεις Εργασίας

Το Λιμάνι της Λάρνακας θα μετατραπεί για τα επόμενα δύο χρόνια σε ενεργειακό και όχι σε βιομηχανικό διευκρινίζει ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης μετά το σάλο και τις αντιδράσεις των κατοίκων Λάρνακας Ο χώρος όπου θα γίνουν οι υποδομές είναι ευλογημένος από το Θεο τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού ζήτησε όπως το Λιμάνι διατηρήσει το χαρακτήρα που είχε.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των Λαρνακέων για τη σχεδιαζόμενη χρησιμοποίηση του λιμανιού ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης διευκρίνισε ότι το Λιμάνι Λάρνακας τα επόμενα δύο χρόνια θα μετατραπεί σε ενεργειακό και όχι σε βιομηχανικό.

Μαριος Δημητριου Υπ. Συγκοινωνιων: "Υπάρχει και υπήρξε αρκετή παραπληροφόρηση όσον αφορά το θέμα. Όπως ξέρετε έχουν δοθεί κάποιες άδειες χρήσης που θα κάνουν έρευνες για το θέμα του φυσικού αερίου. Αυτές οι άδειες που έχουν δοθεί δεν θα μετατρέψουν το λιμάνι σε βιομηχανικό αλλά θα είναι κάποιες εγκαταστάσεις που θα είναι σχεδόν ανεπαίσθητες για την περιοχή.


Ο Μάριος Δημητριάδης αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν τόνισε ότι θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας κάτι που χρειάζεται η κυπριακή οικονομία. Προανήγγειλε επίσης συνάντηση για το θέμα την προσεχή Τετάρτη με το δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας όπως επίσης και την πρόθεση του να επισκεφθεί τον επόμενο μήνα τις εγκαταστάσεις των λιμανιών του Ρότερνταμ στην Ολλανδία και της Χάιφα στο Ισραήλ όπου έχουν γίνει παρόμοιες αναπτύξεις.΄

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις από τη Λάρνακα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως ο χώρος όπου υπάρχουν υποδομές για την ενέργεια και με τη δημιουργία νέων υψηλόμισθων θέσεων εργασίας είναι ευλογημένος από το θεό.

Αβερωφ Νεοφυτου Προεδρος ΔΗΣΥ: "Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αυτό τον πλούτο των δισεκατομμυρίων, όταν αναθεματίζουμε τις απαραίτητες υποδομές για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τον εθνικό μας πλούτο";

Την αντίθεση του με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης εξέφρασε με έντονο τρόπο ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ ʼντρος Κυπριανού.

Αντρος Κυπριανου: "Θα πρέπει να επιμείνουμε στο χαρακτήρα που έχει το λιμάνι, επιτρέποντας όμως ταυτόχρονα κάποιες εμπορικές δραστηριότητες που θα δώσουν ώθηση στο λιμάνι και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Όχι όμως οχληρές βιομηχανίες που θα καταστρέψουν τη πόλη της Λάρνακας".

Και συμπλήρωσε ότι το λιμάνι της Λάρνακας αποτελεί τη ψυχή της πόλης και πρέπει αυτό να ληφθεί υπόψη από την κυβέρνηση.
(από ΑΝΤ1 Κύπρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου