Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Στη ΔΕΦΑ οι Προσφορές Ενδιάμεσης Λύσης για το Αέριο

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, 14 Απριλίου, κατατίθενται οι προσφορές για την ενδιάμεση λύση φυσικού αερίου, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΦΑ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει πέραν των 20 εταιρειών, ενώ της κατάθεσης των προσφορών θα ακολουθήσει αξιολόγηση και ένα αρχικό ξεκαθάρισμα από τη ΔΕΦΑ, που χειρίζεται το θέμα.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σε σχέση με την οικονομική τους διάσταση, αφού πρόκειται για προσφορά προμήθειας φυσικού αερίου πολλών εκατομμυρίων.


Όπως αναφέρει η Σημερινή, το θέμα συζητείται περισσότερο από πέντε χρόνια, ενώ προ τετραετίας το θέμα έφτασε κοντά σε λύση ωστόσο οι τιμές που κατατέθηκαν ήταν ιδιαιτέρως υψηλές και έπειτα από έντονη πολιτική συζήτηση, το θέμα οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

Η ΑΗΚ ψάχνει για καλή προσφορά εξασφάλισης φυσικού αερίου προκειμένου να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα με χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με το μαζούτ. Σημειώνεται παράλληλα, ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού έχει τις απαραίτητες υποδομές για καύση φυσικού αερίου για παραγωγή ενέργειας. Το σημαντικότερο –πλέον- κομμάτι της διαδικασίας είναι η εξασφάλιση καλής προσφοράς για παροχή φυσικού αερίου από εταιρεία του εξωτερικού που ασχολείται με τη διαδικασία.

Στο παρελθόν η επίμαχη προσφορά που τελικώς «έπεσε» ήταν του κολοσσού Shell. Ο χρονικός ορίζοντας, τεχνικές παράμετροι και βεβαίως το οικονομικό σκέλος αποτελούν τα σημαντικότερα σημεία που θα εξετάσει η ΔΕΦΑ αναφορικά με τις προσφορές που θα λάβει για την ενδιάμεση λύση.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου