Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Συμφωνία Επί της Αρχής για Περισσότερο Φυσικό Αέριο Από την Ρωσία προς την Τουρκία

Σε συμφωνία «επί της αρχής» κατέληξαν χθες, Δευτέρα του Πάσχα, Τουρκία και Ρωσίαγια την αύξηση της ποσότητας φυσικού αερίου που διέρχεται από τον αγωγό Blue Stream, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

Οι δύο χώρες θα αυξήσουν την ποσότητα φυσικού αερίου που μεταφέρεται μέσω του αγωγού ο οποίος διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα, από τα 16 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως, στα 19 δισ. κυβικά μέτρα, είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

«Συνάψαμε συμφωνία επί της αρχής με τη Ρωσική Ομοσπονδία», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με την Hurriyet, προσθέτοντας ότιενδέχεται να υπογραφεί νέα σύμβαση με τη Μόσχα για την αγορά φυσικού αερίου«σε λογική τιμή» μέσω της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Οι δηλώσεις τουYildiz έγιναν πριν απότη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί χθες βράδυ με τον αντιπρόεδρο της Gazprom, Alexander Medvedev.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είχε δηλώσει την Παρασκευή πως η Τουρκία θα ζητήσει έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου που αγοράζει από τη Ρωσία, χωρίς να διευκρινίσει το ποσό.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου