Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΣΕΒ: «Οξυγόνο Ζωής» για τις Ελληνικές Βιομηχανίες τα Μέτρα Μείωσης του Ενεργειακού Κόστους - Προσκρούουν στις Βρυξέλλες

Την έγκριση η όχι των δανειστών για το πακέτο μέτρων μείωσης του ενεργειακού κόστους στην βιομηχανία της χώρας μας αναμένει η ελληνική αγορά. Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά τη σημερινή σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική: «Αυτά τα μέτρα, που προσκρούουν στις Βρυξέλλες, είναι οξυγόνο ζωής για τις ελληνικές βιομηχανίες», προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε ακύρωση ή καθυστέρηση στην υλοποίησή τους θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον παραγωγικό ιστό, θα αυξήσει την ανεργία και θα υπονομεύσει την προοπτική ανάπτυξης.
Ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η ελληνική βιομηχανία βρίσκεται σε οριακό σημείο, αν και δήλωσε ότι δεν διανοείται ότι οι εταίροι μας αδιαφορούν για αυτές τις επιπτώσεις. Ο κ. πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε επίσης ότι πρέπει να βρεθεί η τυπική φόρμουλα σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τον επιχειρηματικό κόσμο και να προσχωρήσουν τα μέτρα τα οποία ισοδυναμούν με την επιβίωση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι έγινε ενημέρωση από το ΥΠΕΚΑ σε σχέση με την εφαρμογή της πρωτοβουλίας που έχει αναληφθεί για μείωση του ενεργειακού κόστους. Σύμφωνα με τον υπουργό, το ΥΠΕΚΑ διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά.
Πληροφορίες θέλουν το ΥΠΕΚΑ να είναι αισιόδοξο στο θέμα της αντιστάθμισης, καθώς το Υπουργείο εκτιμά ότι το μέτρο θα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες. Αναφορικά με το ακανθώδες θέμα της διακοψιμότητας, διατυπώνεται η πρόβλεψη ότι θα βρεθεί κάποιος τρόπος σύντομα παρά τις τεχνικές και νομικές δυσκολίες και ενστάσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «λύση» στο θέμα δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμη και εντός του Απριλίου.
Ας σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Ελλάδα υψηλόβαθμο στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ ενώ θα υπάρξουν και νέες συζητήσεις με την τρόικα για το θέμα. Ωστόσο ανοικτό παραμένει πάντα, μέχρι την τελευταία στιγμή, το ενδεχόμενο εμπλοκής, παρά τις αντίθετες προσδοκίες των εκπροσώπων της εγχώριας βιομηχανίας.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου