Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Κύπρος: Η ΡΑΕΚ Απορρίπτει τα Όσα Αναφέρει η ΑΗΚ και την Καλεί να Ανασκευάσει

Σε σημερινό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ως απάντηση σε χθεσινή ανακοίνωση της ΑΗΚ, η ΡΑΕΚ αναφέρει ότι η αναφορά της ΑΗΚ «ότι έχει υποβάλει στην ΡΑΕΚ από τον περασμένο Δεκέμβριο νέες διατιμήσεις η έγκριση των οποίων εκκρεμεί από τη ΡΑΕΚ», δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και καλεί την ΑΗΚ αν έχει αντίθετη άποψη τότε καλείται να δημοσιοποιήσει το σύνολο των διατιμήσεων τις οποίες εισηγήθηκε.
«Ως εκ τούτου η ΡΑΕΚ» προστίθεται, «αναμένει ότι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, και που επηρεάζει όλους τους καταναλωτές και την οικονομία του τόπου, η ΑΗΚ θα ανασκευάσει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση άμεσα».

Σημειώνει πως για το σκοπό αυτό έχει σταλεί σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΑΗΚ.
Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η ΡΑΕΚ υπενθυμίζει ότι η ΑΗΚ υπέβαλε στη ΡΑΕΚ με επιστολή ημερομηνίας 20 Δεκεμβρίου 2013, τη μελέτη των Συμβούλων της με τίτλο “Design and Development of Electricity Tariffs”.
«Η ΡΑΕΚ, όπως ανέφερε γραπτώς με σχετική επιστολή προς την ΑΗΚ αλλά και στη διάρκεια συνάντησης με την ΑΗΚ και τους Συμβούλους της στις 28 Φεβρουαρίου 2014, θεωρεί ότι η εν λόγω μελέτη δεν αποτελεί μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση στο βαθμό που να επιτρέπει στη ΡΑΕΚ να εγκρίνει την κατάργηση των υφιστάμενων και την εισαγωγή νέων διατιμήσεων, επειδή δεν έχουν υποβληθεί δομημένες νέες διατιμήσεις για έγκριση από τη ΡΑΕΚ. Η ΡΑΕΚ με επιστολή της ζήτησε να υποβληθούν μια σειρά στοιχείων ούτως ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει ορθά την πρόταση» προστίθεται.
Η ΡΑΕΚ επισημαίνει ότι αποτελεί υποχρέωσή της, με βάση τη Νομοθεσία, να διασφαλίσει ότι η διαφοροποίηση που θα επέλθει σε κάθε διατίμηση και ιδιαίτερα στις κατηγορίες καταναλωτών για τις οποίες πιθανόν να υπάρξουν αυξήσεις, αντιστοιχεί σε λογικά επίπεδα που είναι πλήρως τεκμηριωμένα.
Αναφέρει τέλος πως για το υπόλοιπο περιεχόμενο της ανακοίνωσης με το οποίο η ΑΗΚ επιχειρηματολογεί γιατί κατά τη γνώμη της πρέπει να αυξηθούν οι βασικές διατιμήσεις κατά 8%, «δεν θα σχολιάσει οτιδήποτε εφόσον το θέμα ευρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης».
Πηγή ΚΥΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου