Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πολωνία: Στόχος για 1 Εκατ. Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα το 2025

Σύμφωνα με το «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ηλεκτροκίνησης» (Electromobility Development Plan) του Υπουργείου Ενέργειας, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 19 Σεπτεμβρίου, μέχρι το 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Πολωνίας ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στόχοι του σχεδίου είναι η αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και η μείωση των ρύπων που οφείλονται στις μεταφορές.

Επίσης, κατά τον Υπουργό Ενέργειας, Krzysztof Tchorzewski, η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη. Το εν λόγω σχέδιο αποτελεί μέρος του ευρύτερου κυβερνητικού «Σχεδίου Υπεύθυνης Ανάπτυξης» και προβλέπει, επίσης, ευρεία χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας στις δημόσιες συγκοινωνίες.
Το αρμόδιο Υπουργείο σκοπεύει, μέχρι το 2018, να προωθήσει νέα νομοθεσία με αντικείμενο τη ρύθμιση της ανάπτυξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και να συγκροτήσει ειδικό ταμείο για τη χρηματοδότηση της έρευνας και παραγωγής πολωνικών ηλεκτρικών οχημάτων. Μια εβδομάδα νωρίτερα, οι τέσσερις μεγαλύτερες πολωνικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας (PGE, Tauron, Enea, Energa) ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία, την Electro Mobility Poland, αποστολή της οποίας θα είναι η προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χωρίς να διευκρινίζεται αν προτίθενται να ασχοληθούν και με την παραγωγή των εν λόγων οχημάτων. Σημειώνεται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, General Motors/Opel και Fiat διαθέτουν ήδη παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Πολωνία.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου