Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

H EDF έχει ισχυρό ενδιαφέρον για την τουρκική αγορά και τη δραστηριοποίηση της σε projects υδροηλεκτρικών έργων, όπως επίσης και να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του διεθνούς τμήματος του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού.

«Η Τουρκία έχει μία σημαντική ενεργειακή ατζέντα», είπε ο Σιμόν Ρόσι σε συνέντευξή του στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, στο περιθώριο του συνεδρίου του Παγκόσμιου Ενεργειακού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη.
«Η πιθανή αύξηση της ζήτησης, το μέγεθος του πληθυσμού, η ανάπτυξη της οικονομίας και η επιθυμία της χώρας να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη στην προμήθεια ενέργειας, ενισχύει το ενδιαφέρον μας για την Τουρκία», σημείωσε.
«Σίγουρα, υπάρχει περισσότερος χώρος για πυρηνικά, υδροηλεκτρικά και projects ΑΠΕ στην Τουρκία. Αυτό θα επιτρέψει στη χώρα να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη και να ελέγχει την προμήθεια ενέργειας», συμπλήρωσε.  

Η θυγατρική της EDF στις ΑΠΕ, EDF Energies Nouvelles, ελέγχει το 45% της Polat Enerji, μίας από τις τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης αιολικών πάρκων στη χώρα, με εγκατεστημένη ισχύ της τάξεως των 630 MW.

Σύμφωνα με το στέλεχος του γαλλικού ομίλου, η EDF θέλει να επενδύσει περισσότερα κεφάλαια στις ΑΠΕ, όπως επίσης και να ενισχύσει τις υφιστάμενες δραστηριότητες της. 

Η EDF εξετάζει τα τελευταία χρόνια διάφορα υδροηλεκτρικά projects και θα επενδύσει όταν βρει την κατάλληλη ευκαιρία, τόνισε. 

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου