Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Απειλή Παραίτησης των Μελών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Δυτκής Μακεδονίας Λόγω ΔΕΗ

Με την παραίτηση των 65 Μελών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης απείλησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης εφόσον μία σειρά σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την ΔΕΗ, δεν εισακουστούν από την Κυβέρνηση, δήλωσε στη διάρκεια χθεσινοβραδινής συνέντευξης Τύπου από την Πτολεμαϊδα ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Στη συζήτηση που έγινε πρόσφατα μεταξύ του κ. Καρυπίδη και του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, παρουσία μελών του «Σπάρτακου», συμφωνήθηκε, συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον αρμόδιο υπουργό, όπου θα είναι παρόντες και οι βουλευτές της Π Ε Κοζάνης. Θα ζητήσουν την άμεση επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ στο Υπερταμείο, την διεκδίκηση του λιγνιτικού τέλους, κατά τα πρότυπα της κατάργησης του ΕΦΚ για το φυσικό αέριο, την συνέχιση λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και των 2 μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου για 32 χιλιάδες ώρες, κατά τα επόμενα έτη, ώστε να γίνουν επενδύσεις για την ενίσχυση της περαιτέρω λειτουργίας τους.

Όπως τόνισε ο κ. Αδαμίδης « χρειαζόμαστε δείγματα καλής θέλησης από τον Πρωθυπουργό, διαφορετικά, η επικείμενη επίσκεψη του στην περιοχή, ούτε εφικτή αλλά ούτε αποδεκτή, είναι. Ο κ. Καρυπίδης έκανε ένα βήμα παραπάνω και απείλησε με θεσμική εκτροπή», ενώ, σήμερα αναμένεται η επιβεβαίωση των παραπάνω με σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου