Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Μια Απόφαση, Ποικίλες Αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι... αναταράξεις μετά από την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Τη στιγμή που οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές, η τιμή του «μαύρου χρυσού» παρουσίασε την Πέμπτη ανοδική πορεία. Μέσα σε αυτό το κλίμα η Βενεζουέλα χαιρετίζει τη συμφωνία με το βλέμμα σε οικονομική ανάσα από την αύξηση της τιμής.
Η Βενεζουέλα χαιρετίζει τη συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου, μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης των τιμών στις διεθνείς αγορές.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο των Εξωτερικών της χώρας χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως «ιστορική» δίνοντας έμφαση στη σταθεροποίηση της παραγωγής πετρελαίου, που αποφάσισαν τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ.

Η συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ είχε ανεπίσημο χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στην Αλγερία, με συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής από το επίπεδο των 33,24 εκατ. βαρελιών την ημέρα στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σήμερα το πρωί, πάντως, οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές μειώθηκαν, μετά την άνοδό τους κατά 7% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, αφού οι επενδυτές εκφράζουν αμφιβολίες για την πρακτική αποτελεσματικότητα μείωσης της παραγωγής του πετρελαίου, που αποφάσισαν οι χώρες-μέλη του ΟΙΠΕΚ.
Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, μειώθηκαν κατά 31 σεντς στα 48,93 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους, κατά 55 σεντς ή 1,1% στη χθεσινή συνεδρίαση.
Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, μειώθηκαν κατά 28 σεντς, στα 47,55 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους, κατά 78 σεντς, χθες.

(efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου