Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Διάκριση του ΔΕΣΦΑ στην Παροχή Υπηρεσιών Μετρολογίας

Το εργαστήριο δοκιμών χημικής ανάλυσης του ΔΕΣΦΑ, κατά τη συμμετοχή του σε πρόσφατο δι-εργαστηριακό σχήμα δοκιμών μετρολογίας που διοργανώθηκε από εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου και στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 26 εργαστήρια από όλον τον κόσμο, κατατάχθηκε στα 5 καλύτερα εργαστήρια επιτυγχάνοντας μετρήσεις που ήταν εντός των αποδεκτών ορίων και εντός των ορίων αβεβαιότητας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«O ΔΕΣΦΑ διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο δοκιμών χημικής ανάλυσης στο Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας, αναλαμβάνοντας την ανάλυση δειγμάτων φυσικού αερίου ή LNG για την πιστοποίηση της σύστασης και των φυσικών ιδιοτήτων τους», σύμφωνα με τα ISO 6974-1 και 6976, μέσω της χρήσης κατάλληλου εργαστηριακού χρωματογράφου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «περαιτέρω, ο ΔΕΣΦΑ διαθέτει εργαστήριο διακρίβωσης πίεσης με έδρα το Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης στην Ελευσίνα, το οποίο αναλαμβάνει διακριβώσεις αναλογικών και ψηφιακών οργάνων απόλυτης και σχετικής πίεσης με μέσο μετάδοσης πίεσης αέριο. Το εργαστήριο διαθέτει εξαιρετικές υποδομές και μέσα με υψηλό βαθμό αυτοματισμού υλοποιώντας μία από τις καλύτερες μετρήσεις ακρίβειας στην Ελλάδα. Πρόσφατα επιθεωρήθηκε από το ΕΣΥΔ και αναμένεται εντός του επομένου μήνα η επέκταση του πεδίου διαπίστευσής του στα 110 bar.
Επιπρόσθετα, το εργαστήριο διακρίβωσης χημικής ανάλυσης του ΔΕΣΦΑ αναλαμβάνει τη διακρίβωση – έλεγχο επίδοσης χρωματογράφων ανάλυσης φυσικού αερίου σύμφωνα με το ISO 10723, παρέχοντας εξειδικευμένη υπηρεσία την οποία δεν παρέχει άλλο εργαστήριο στην Ελλάδα. Η αναφερόμενη πιστοποίηση των χρωματογράφων είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή μεγάλων καταναλωτών φυσικού αερίου (π.χ. ηλεκτροπαραγωγών) στο σύστημα εμπορίας αερίων ρύπων (EU/ETS).
Τα εργαστήρια του ΔΕΣΦΑ είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) Α.Ε. κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Σωτήριος Νίκας ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη διάκριση επιβεβαιώνει ότι το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό του ΔΕΣΦΑ σε συνδυασμό με την εξαιρετική τεχνική επάρκεια των εργαστηρίων της εταιρείας, εγγυώνται την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε θέματα διασφάλισης ποιότητας και παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες του ΔΕΣΦΑ.»

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου