Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ο TAP Ξεκινάει τις Κατασκευαστικές Εργασίες στην Αλβανία

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες κατασκευής του αγωγού στην Αλβανία.
Την έναρξη σηματοδότησε τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Φιέρι, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Edi Rama, του Υπουργού Ενέργειας και Βιομηχανίας Damian Gjiknuri και του Διευθύνοντος Συμβούλου του TAP Ian Bradshaw.
Μιλώντας ενώπιον ενός κοινού που περιελάμβανε εκπροσώπους τοπικών αρχών και βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, ο Πρωθυπουργός κ. Rama και ο Υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας κ. Gjiknuri, υπογράμμισαν τη σημασία του TAP για την Αλβανία. Ως μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα, ο TAP θα έχει θετική συμβολή στην ανάπτυξη του ενεργειακού κλάδου της χώρας και θα συμβάλει επίσης στη δημιουργία νέων ξένων επενδύσεων, δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, Ian Bradshaw, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Ο TAP έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια και απόδειξη αποτελεί αυτό που βλέπετε όλοι σήμερα εδώ: σωλήνες στο έδαφος, στο βάθος μηχανήματα βαρέος τύπου, η Ζώνη Εργασίας έχει διανοιχθεί και οι σκαμμένες τάφροι περιμένουν την τοποθέτηση των αγωγών. Όλα αυτά, με εκατοντάδες χιλιάδες ώρες ασφαλούς εργασίας.
Θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία για να ευχαριστήσω την Αλβανική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας & Βιομηχανίας, για την ακλόνητη στήριξη στο έργο μας και τη στενή μας συνεργασία, η οποία συνέβαλε στην υλοποίηση και παράδοση του έργου του TAP».
Στην Αλβανία, η εξέλιξη της κατασκευής του έργου του TAP μέχρι σήμερα συμπεριλαμβάνει:
  • 23 χλμ διανοιγμένης Ζώνης Εργασίας (RoW)
  • 12 χλμ δεσμίδων σωλήνων
  • 8 χλμ συγκολλημένων σωλήνων
  • 56% των σωλήνων έχουν παραδοθεί – οι σωληναγωγοί & οι γωνίες τους συνεχίζουν να καταφθάνουν στο Δυρράχιο (από τον Απρίλιο 2016).
  • Πάνω από το 94% των οδών πρόσβασης & των γεφυρών (συνδυαστική πρόοδος) έχει ολοκληρωθεί∙ περίπου το 90% του εργατικού δυναμικού προέρχεται από την Αλβανία.
Ο TAP συνεχίζει να είναι ενεργός παράγοντας στην Αλβανία, ειδικότερα στις περιοχές υλοποίησης του έργου. Οι δράσεις κοινωνικών επενδύσεων σχεδιάζονται και εκτελούνται με τη συμμετοχή και τη στενή συνεργασία των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων. 

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου