Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τεχνικά Προβλήματα στην Χορήγηση του Επιδόματος Θέρμανσης


Υπό αμφισβήτηση τίθεται η καταβολή μέχρι τα τέλη του έτους των επιδομάτων θέρμανσης, καθώς προκύπτουν σημαντικά τεχνικά ζητήματα στις διαδικασίες χορήγησής του.
Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος, η σχετική υπουργική απόφαση παραμένει ανυπόγραφη μέχρι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών να επιλύσει δύο σοβαρά πρακτικά προβλήματα που έχουν ανακύψει.
Το πρώτο πρόβλημα αφορά όσουςδεν είχαν υποχρέωση να υποβάλουνφορολογική δήλωση το 2012, καθώς δεν έχει απαντηθεί ακόμα πώς θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι ως εκ τούτου είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.
Το δεύτερο πρόβλημαπου δεν έχει ακόμα επιλυθεί αφορά τα νοικοκυριά πουκατοικούν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και έχουν αυτόνομη θέρμανση. Δεδομένου ότι η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται να γίνεται με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο κάθε διαμέρισμα, για τα συγκεκριμένα νοικοκυριά δεν θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου