Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σε Εξέλιξη η Αναδιοργάνωση της Vestas


Ενόψει της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη και προβλημάτων στις αγορές της Β. Αμερικής και της Κίνας, η γνωστή εταιρεία ανεμογεννητριών της Δανίας, ηVestas, ανακοίνωσε πρόσφατα μείωση κατά 30% του προσωπικού της παγκοσμίως σε μια νέα προσπάθεια να περιορίσει τα έξοδα της. Η αρχαιότερη εταιρεία ανεμογεννητριών της Δανίας και από τις παλαιότερες διεθνώς είδε την μετοχή της να μειώνεται κατά 93% τα τελευταία τρία χρόνια καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συρρικνούμενη παγκόσμια αγορά.
Έτσι η ανακοίνωση της 7ης Νοεμβρίου ότι η εταιρεία προχωρεί σε απόλυση 3.000 εργαζομένων σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει μειώσει συνολικά το προσωπικό της κατά 6.700 εντός του 2012, που ισοδυναμεί σχεδόν στο 1/3 του συνολικού αριθμού υπαλλήλων της. Έτσι η εταιρεία θα βρεθεί από πλευράς προσωπικού αλλά και κύκλου εργασιών στα επίπεδα του 2008.
Η Vestas όπως και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες ανεμογεννητριών ευρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ανελέητο ανταγωνισμό από την Κίνα και τις Ινδίες οι οποίες και αυτές τα τελευταία χρόνια παράγουν ανεμογεννήτριες. Έτσι οι παραγγελίες της Vestas για το Γ’ τρίμηνο του έτους έφθασαν τα 401 MW που θεωρείται ο χαμηλότερος αριθμός από το 2006. Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας το 2012 εμφανίζεται βελτιωμένο από πλευράς παραγγελιών έτσι που η εταιρεία αναμένεται να παραδώσει παραγγελίες συνολικής ισχύος 5.000 MW.
Πολλοί αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι τα χειρότερα είναι πίσω για τηνVestas μετά από τις τολμηρές και ρηξικέλευθες κινήσεις στις οποίες προχώρησε για την μείωση των εκροών της. Εάν τελικά οι παραγγελίες κρατηθούν στα ανωτέρω προβλεπόμενα επίπεδα κατά το νέο έτος τότε ενδέχεται η εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία το Β’ εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ΑΠΕ στην Δανία.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου