Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή Διαμαρτυρίας από τους Παραγωγούς Φ/Β των Σερρών


O υπό ίδρυση Σύλλογος Παραγωγών Φωτοβολταϊκών Ν. Σερρών συστήνεται για να εκπροσωπήσει τους 300 παραγωγούς με Φ/Β σταθμούς εν ενεργεία (ισχύος>10Kwp), συνολικής ισχύος 22 MW (ποσοστό 2,5% πανελλαδικά).
Με επιστολή του, ενημερώνει ότι "η προωθούμενη ,μέσα στη νύχτα, προς ψήφιση από τον Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου (πρώην Πρόεδρο της ΔΕΠΑ) τροπολογία υπό τον τίτλο ‘Ρυθμίσεις ΑΠΕ’ ,που επιβάλλει έκτακτη εισφορά από 25% έως 35% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών μόνο και όχι σε όλες τις ΑΠΕ" , θεωρεί ότι είναι :
• Παράνομη ,αντισυνταγματική, αντιαναπτυξιακή και αντίθετη με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής ένωσης , γιατί :
1. Γίνεται χωρίς προηγούμενη γνώμη της ΡΑΕ , όπως επιβάλλει ο νόμος 3468/2006 , αρθρ.14 παράγραφος 3 και η παράγραφος 4 του άρθρου 27Α του Ν.3734/2009
2. Γίνεται με αδιαφάνεια , χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη τις απόψεις και προτάσεις των φορέων που θίγονται.
3. Οδηγεί στη χρεοκοπία χιλιάδες επενδυτές και απώλεια εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού από φόρους και ΦΠΑ.
4. Δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το έλλειμα του ΛΑΓΗΕ , γιατί δεν επιλύει τις στρεβλώσεις που το δημιούργησαν (χαριστική τιμολόγηση προς παραγωγούς από φυσικό αέριο και ΣΥΘΗΑ).
5. Καταστρατηγεί μονομερώς της υπογεγραμμένες συμβάσεις των παραγωγών με το ΛΑΓΗΕ και οδηγεί στην χρεοκοπία χιλιάδες επενδυτές που παροτρύνθηκαν να επενδύσουν τις οικονομίες τους και να χρεωθούν σε περίοδο κρίσης με υψηλότοκα δάνεια.
6. Είναι χαριστική προς τους μεγαλοπαραγωγούς ενέργειας από άλλες ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, υδροηλεκτρικά, βιομάζα ,ΣΥΘΗΑ ) και ορυκτά καύσιμα (φυσικό αέριο , λιγνίτες), που πληρώνονται από τον ίδιο ελλειμματικό λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ χωρίς να πληρώσουν καμία εισφορά ενώ είναι οι κύριοι δημιουργοί του ελλείμματος λόγω της χαριστικής τιμολόγησης τους.
7. Είναι χαριστική για άλλη μια φορά προς τις τράπεζες που θα δημεύσουν τις περιουσίες μας γιατί θα αδυνατούμε να τους καταβάλλουμε τα υψηλότοκα τοκοχρεολύσια.
Ο Σύλλογος καλεί δια της επιστολής " να μη συντελέσετε στη διάπραξη της θανατικής καταδίκης των φωτοβολταϊκών , που θα δυσφημίσει άλλη μία φορά τη χώρα μας και θα αποτρέψει την έλευση πιθανών εγχώριων και ξένων επενδυτών γιατί θα τους αποδείξει για άλλη μια φορά ότι δεν τηρεί τους νόμους και την υπογραφή της.
Σας καλούμε να ζητήσετε από το ΥΠΕΚΑ την απόσυρση της τροπολογίας , δεδομένου ότι δεν αποτελεί απαίτηση της τρόικας αλλά εγχώριων συμβούλων και σε συνεργασία με τους φορείς των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και τη ΡΑΕ να νομοθετήσει την άρση των δομικών στρεβλώσεων που δημιούργησαν το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ. Σε αντίθετη περίπτωση σας καλούμε να κρατικοποιήσετε τις επιχειρήσεις μας καταβάλλοντας μας τα χρήματα που έχουμε επενδύσει και αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις μας προς τις τράπεζες."
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου