Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Συσκευή Νέας Γενιάς της SMA για την Παρακολούθηση της Ενεργειακής Απόδοσης σε Οικιακά Φ/Β


Η SMA παρουσιάζει το Sunny View, μία νέας γενιάς συσκευή για την παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης οικιακών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Η καλαίσθητη συσκευή Sunny View επικοινωνεί απευθείας με το μετατροπέα μέσω Bluetooth, ώστε να προσφέρει στο χρήστη ζωντανή και αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα τα κρίσιμα δεδομένα της φωτοβολταϊκής του εγκατάστασης. Παράλληλα, με τη χρήση δικτύου WLAN, η νέα έξυπνη λύση της SMA επιτρέπει την παρουσίαση επιπλέον online δεδομένων, όπως ειδήσεις, προβλέψεις για τον καιρό και μηνύματα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Η νέα συσκευή Sunny View είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση, διαθέτοντας μια μεγάλη, ευδιάκριτη, έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, καθώς και μια εξατομικευμένα διαμορφώσιμη επιφάνεια προβολής διαφανειών, όπου εναλλάσσονται αυτόματα οι πληροφορίες της εγκατάστασης. Η έξυπνη συσκευή Sunny View μπορεί να ενσωματωθεί στο φωτοβολταϊκό σύστημα από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και να επικοινωνήσει μέσω Bluetooth με έως και 12 μετατροπείς. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ενεργειακής απόδοσης της εγκατάστασής του και της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που επιτυγχάνεται. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από το μετατροπέα και αρχειοθετούνται, ενώ δημιουργείται και αντίγραφο ασφαλείας σε κάρτα microSD για περαιτέρω ανάλυση, εφόσον χρειάζεται. 
Επιπλέον, η συσκευή Sunny View προσφέρει στο χρήστη ασφάλεια και αυτοματοποιημένο έλεγχο. Το ενσωματωμένο σύστημα συναγερμού ειδοποιεί οπτικά και ηχητικά το χρήστη για τυχόν σφάλματα που εντοπίζονται στη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση. Έτσι, απλοποιείται σημαντικά η αντιμετώπιση των σφαλμάτων και ελαχιστοποιούνται τα διαστήματα κατά τα οποία το σύστημα τίθεται εκτός λειτουργίας. 
«Η SMA είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που διευκολύνουν τον οικιακό χρήστη στην καθημερινή παρακολούθηση της απόδοσης της φωτοβολταϊκής του εγκατάστασης, μεγιστοποιώντας έτσι το όφελος της επένδυσής του. Καθώς οι χρήστες πληθαίνουν και οι απαιτήσεις αυξάνονται, η SMA επενδύει σε έξυπνες και ολοκληρωμένες λύσεις, όπως το νέο Sunny View, πρωτοπορώντας στη φωτοβολταϊκή τεχνολογία», τόνισε ο κ. Χάρης Χρηστίδης, Γενικός Διευθυντής της SMA Hellas.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου