Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η Greenpeace Ζητά Απόσυρση των Αναδρομικών Μέτρων στις ΑΠΕ


Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Greenpeace κατηγορεί τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, ότι οδηγεί σε απόλυση 50.000 εργαζόμενους στον τομέα των φωτοβολταϊκών, εξαιτίας των μέτρων που έλαβε το υπουργείο για έκτακτη εισφορά και για πάγωμα των αιτήσεων για νέα έργα.
Πιο αναλυτικά, η οργάνωση σημειώνει ότι μέσα σε πέντε μήνες το ΥΠΕΚΑ πάγωσε τις νέες αιτήσεις, μείωσε τα οικονομικά κίνητρα για τα φ/β κατά 30-50%, επέβαλε χαράτσι στον τζίρο των επιχειρήσεων και ακύρωσε υφιστάμενες επενδύσεις.
Επίσης, σύμφωνα με την Greenpeace, ο κ. Παπαγεωργίου «αφήνει στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης της αγοράς ενέργειας, όπως οι στρεβλώσεις και οι επιδοτήσεις υπέρ των ορυκτών καυσίμων, αγνοεί συστηματικά τις προτάσεις των φορέων και τις εισηγήσεις της ΡΑΕ και παραδέχεται δημόσια ότι τα φωτοβολταϊκά ελάχιστη σχέση έχουν με τα οικονομικά προβλήματα της αγοράς ενέργειας».
Στα πλαίσια αυτά, η Greenpeace ζητά την απόσυρση κάθε μέτρου αναδρομικού χαρακτήρα, που ακυρώνει το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας και τη λήψη δέσμης μέτρων για την προστασία των καταναλωτών από τις στρεβλώσεις και επιδοτήσεις υπέρ των ορυκτών καυσίμων.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου