Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ανοίγει το Επάγγελμα των Ενεργειακών Επιθεωρητών και των Μεταφορέων Πετρελαιοειδών


Με βάση τα προβλεπόμενα στο τρίτο μνημόνιο, «ανοίγει» πλέον μια σειρά δεκατεσσάρων επαγγελμάτων, ανάμεσά τους και αυτό του ενεργειακού επιθεωρητή, αλλά και των μεταφορέων πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο μνημόνιο, η αμοιβή για την ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων, λεβήτων, εγκαταστάσεων θέρμανσης και εγκαταστάσεων κλιματισμού καθορίζεται στο εξής ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών και καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές που ίσχυαν με βάση τη νομοθεσία του 2010. Παράλληλα, οι εισφορές και τα δικαιώματα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, υπολογίζονται εφεξής επί της συμβατικής αμοιβής.

Όσον αφορά τους κατόχους άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών, θα μπορούν στο εξής να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μεταφοράς που προσφέρουν τρίτοι, μη κάτοχοι άδειας και στους οποίους δεν πραγματοποιείται μεταβίβαση της κυριότητας των μεταφερόμενων προϊόντων. Η μεταφορά και η πώληση των πετρελαιοειδών προϊόντων θα γίνεται με παραστατικά των κατόχων άδειας εμπορίας, οι οποίοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ποιότητα και ποσότητα των προϊόντων που διακινούν και διαθέτουν στους τελικούς καταναλωτές.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου