Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Μειώνονται Διαρκώς τα Κόστη της Αιολικής Ενέργειας

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε τοBloomberg New Energy Finance, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης για τα αιολικά στην ξηρά έχει υποχωρήσει σημαντικά, από τα 30.906 δολάρια ανά μεγαβάτ το 2008 σε 19.200 δολάρια φέτος, δηλαδή κατά 38%.
Οι υπηρεσίες αυτές είναι σημαντικές για τις εταιρείες του κλάδου, οι οποίες ανταγωνίζονται η μια την άλλη όχι μόνο στις ανεμογεννήτριες και τις εγκαταστάσεις, αλλά και για τα συμβόλαια συντήρησης των αιολικών πάρκων. Το Bloomberg σημειώνει ότι ακριβώς αυτός ο ανταγωνισμός είναι που έχει οδηγήσει τις τιμές προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να καθίσταται πιο οικονομική και η τεχνολογία των αιολικών εν γένει.
«Η αιολική ενέργεια έχει βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της απέναντι στην θερμική ηλεκτροπαραγωγή τα τελευταία χρόνια, μέσω του χαμηλότερου κόστους, της βελτίωσης των ανεμογεννητριών και της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των πάρκων», τόνισε ο διευθυντής του Bloomberg New EnergyFinance, Μάικλ Λίβριχ.
Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν 104 συμβόλαια που έχουν υπογράψει 38 διαφορετικές εταιρείες τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου