Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κύπρος: Συνάντηση Α. Αδάμου με την Πρέσβειρα της Δανίας με Αντικείμενο τις ΑΠΕ


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Κύπρου, Αδάμος Αδάμου, συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβειρα της Δανίας στην Κύπρο Kirsten Geelan. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση ο κ. Αδάμου εξήρε τη δράση και τις πολιτικές της Δανίας στον πολύ σημαντικό τομέα του περιβάλλοντος και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ο κ. Αδάμου τόνισε ότι η Κύπρος μπορεί να αντλήσει χρήσιμες γνώσεις από τις πρακτικές και εμπειρίες της Δανίας σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Αναφέρθηκε ακόμη στη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προώθηση μιας Πολιτικής Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς και στα ομόφωνα ψηφίσματα της Βουλής των Αντιπροσώπων σε σχέση με τον αγώνα κατά των κλιματικών αλλαγών.
Από την πλευρά της η Πρέσβειρα της Δανίας υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα της στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ χαιρέτισε την πρόοδο που σημειώνεται στην Κύπρο στους υπό συζήτηση τομείς. Εξέφρασε δε την ετοιμότητα της Δανίας να προσφέρει τη σχετική τεχνογνωσία και εμπειρίες της στην Κύπρο.
Οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν τις πολύ καλές διμερείς τους σχέσεις, περιλαμβανομένου και του κοινοβουλευτικού τομέα και συμφώνησαν στη δυνατότητα αξιοποίησης της κοινοβουλευτικής τους συνεργασίας στο διμερές και ευρωπαϊκό πλαίσιο με απώτερο στόχο την προώθηση θεμάτων περιβάλλοντος, αμοιβαίου και γενικότερου ενδιαφέροντος.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου