Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Στις Πρώτες Θέσεις Παγκοσμίως οι Κινεζικές Κατασκευαστικές


Η άνοδος της Κίνας και των κρατικών της επιχειρήσεων είναι πλέον μια πραγματικότητα στη διεθνή οικονομία. Οι κινεζικοί όμιλοι έχουν καταφέρει μάλιστα να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις και στις κατασκευές τα τελευταία χρόνια, εκτοπίζοντας τις αντίστοιχες δυτικές και αναλαμβάνοντας σημαντικά έργα ανά τον πλανήτη.
Το περιοδικό International Construction τοποθετεί στην πρώτη θέση διεθνώς την China State Construction & Engineering Corporation, η οποία μεταξύ άλλων έχει αναλάβει να ανακαινίσει την γέφυρα Αλεξάντερ Χάμιλτον της Νέας Υόρκης. Μια ακόμη κινεζική εταιρεία με επιρροή είναι και η China Railway Constructionπου έχει αναλάβει το μετρό της Μέκκας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι κινεζικοί όμιλοι έχουν ήδη καταφέρει να εξασφαλίσουν σημαντικά συμβόλαια σε αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς προσφέρουν χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τους ανταγωνιστές τους. Το στοίχημα στο εξής είναι το κατά πόσο θα μπορέσουν να νικήσουν τις δυτικές εταιρείες ακόμα και μέσα στις ίδιες τις χώρες τους.
Αντίστοιχα, σημασία στο εξής θα έχει και η στρατηγική που θα ακολουθήσουν όσον αφορά τις εξαγορές. Το περιοδικό Economist σημειώνει ότι οι ιαπωνικές κατασκευαστικές έσφαλαν στον συγκεκριμένο τομέα τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικού μεριδίου στην παγκόσμια αγορά.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου