Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Υπουργός ΠΕΚΑ: Το Α΄Εξάμηνο του 2014 οι Πρώτες Εργασίες σε Ιόνιο και Κατάκολο

Μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2014 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες τα γεωτρύπανα σε Ιόνιο και πιθανόν και Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ εκτίμησε ότι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014 θα έχει τελειώσει όλη η έρευνα στο Ιόνιο και θα βγουν τα αποτελέσματα για τα 15 οικόπεδα, ενώ ανέφερε ακόμη ότι σε κάθε γεωτρύπανο απασχολούνται συνολικά 900-1.000 εργαζόμενοι.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι δεν θα λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας με το πετρέλαιο, παρόλα αυτά τόνισε ότι«τα πρώτα χρήματα έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται... Οι υδρογονάνθρακες θα μας φέρουν θετικά αποτελέσματα σε βάθος δεκαετιών».
Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή αξιολόγησης που προέβη στην επιλογή αναδόχων για το open door, στην εισήγησή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη το Υπουργείο πρότεινε, αναφορικά με το Κατάκολο, την υποβολή κοινής πρότασης εκ μέρους των δύο εταιρειών, των Energean Oil & Gas SA/Trajan Oil and Gas Limited και Grekoil Energy Ventures Limited, οι οποίες κατέθεσαν ανταγωνιστικές προσφορές.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου