Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΠΟΣΠΗΕΦ: Ο Εισαγγελέας να Διερευνήσει την Κατάσταση Σχετικά με τον Ειδικό Λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ για τις ΑΠΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ) καλεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα να αναλάβουν δράση σχετικά με τις πληρωμές στον ειδικό λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ για τις ΑΠΕ.
Πιο αναλυτικά η ομοσπονδία καλεί τις εισαγγελικές αρχές:
Να διερευνήσουν εάν τα ποσά που αποτελούν σύμφωνα με τον νόμο έσοδα του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 του ν. 2773/1999 κατατίθενται στο σύνολό τους σε αυτόν. Ειδικώς δε να διερευνήσουν εάν τα ποσά που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος Α.Π.Ε. (ΕΤΜΕΑΡ) κατατίθενται στον υπόψη Ειδικό Λογαριασμό.
Να διερευνήσουν τις ειδικότερες συνθήκες υπό τις οποίες διογκώθηκε το έλλειμμα της εταιρείας με την επωνυμία «ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.» (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.).
Να διερευνήσουν εάν οι αρμόδιοι φορείς που συνήψαν τις συμβάσεις μεταξύ της ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε. (ήδη ΛΑΓΗΕ Α.Ε.) και των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς γνώριζαν ότι με τις συμφωνηθείσες τιμές αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος θα προκαλούνταν σημαντικό οικονομικό έλλειμμα, το οποίο θα οδηγούσε σε οικονομική κατάρρευση του ως άνω Ειδικού Λογαριασμού και της ΛΑΓΗΕ Α.Ε.
Να διερευνηθεί, στο πλαίσιο των ανωτέρω, η τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τους αρμόδιους φορείς της Διοικήσεως, ιδίως ως προς τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας και της απάτης.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου