Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Λακοτρύπης: Προτεραιότητα η Μείωση της Τιμής του Ηλεκτρικού Ρεύματος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με θέμα την ενδιάμεση λύση για το φυσικό αέριο, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ενέργειας και εκπροσώπων της ΡΑΕΚ, της ΑΗΚ, της ΔΕΦΑ και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «είχαμε σήμερα το πρωί σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με όλους τους εμπλεκόμενους. Το βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η ενδιάμεση λύση φυσικού αερίου σε μια προσπάθεια να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, για να μπορέσουμε να μειώσουμε ουσιαστικά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εχουμε συμφωνήσει ότι θα γίνει ακόμη μια προσπάθεια για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα χαθεί οποιαδήποτε ευκαιρία που ενδεχομένως να υπάρχει για ουσιαστική μείωση και αναμένω ότι σύντομα θα κλείσει η διαδικασία αυτή είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο».
Ερωτηθείς ποια επιλογή είναι η πιο εφικτή με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «είχαμε δει δύο ουσιαστικά παράμετρους, η μία είναι οι ποσότητες που προβλέπονται από τη ζήτηση ηλεκτρισμού και η άλλη είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Κοιτάξαμε τα πράγματα με ρεαλισμό και έχουμε πει ότι αν μπορεί να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και να υπάρξει ουσιαστικό όφελος στο κράτος τότε να δώσουμε την ευκαιρία να γίνει αυτό».
Σε ερώτηση ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «το θέμα της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν από την αρχή στις προτεραιότητες της πολιτικής αυτής της Κυβέρνησης. Αν υπάρξει οποιοσδήποτε τρόπος που θα επιφέρει μια ουσιαστική μείωση εμείς θέλουμε να το επιδιώξουμε αυτό».
Ερωτηθείς ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα για τη λήψη της απόφασης και αυτό (η απόφαση) πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες».
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Υπουργός είπε ότι η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει η οικονομία μας ακόμη πιο ανταγωνιστική και θα συμβάλει στην ανακούφιση των νοικοκυριών. «Κάνουμε κάθε προσπάθεια για εξάντληση όλων των περιθωρίων», πρόσθεσε.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου