Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Γαλλία: Απανωτές Αυξήσεις στην Τιμή του Ηλεκτρικού Ρεύματος Έρχονται Μέσα στο Καλοκαίρι

Αυξάνονται το Ιούλιο κατά 5% τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στη Γαλλία, ενώ θα ακολουθήσει ισόποση αύξηση και τον Αύγουστο. Αυτό αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση, η οποία εξουσιοδότησε σχετικά τη γαλλική κρατική εταιρεία υπηρεσιών κοινής ωφελείας Electricite de France.
Στόχος των αυξήσεων είναι να εξισορροπηθεί η πρόσφατη άνοδος στο κόστος παραγωγής της EDF, καθώς πρόσφατη έκθεση της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Γαλλίας κατέδειξε ότι οι τιμές λιανικής που χρεώνονται από την εταιρεία δεν καλύπτουν το κόστος της και πρότεινε μια αύξηση της τάξης του 8,6%-9,6% για να καλυφθεί το έλλειμμα.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει την αύξηση των τιμών που χρειάζεται για να καλυφθούν τα κόστη της EDF για να προστατέψει την δυναμική δαπανών των νοικοκυριών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας της Γαλλίας.
Αν και η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε το προηγούμενο έτος να βάλει πλαφόν στις αυξήσεις των τιμολογίων στο 2% ετησίως, για να προστατέψει όσο το δυνατό περισσότερο τα νοικοκυριά, ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή πρότεινε τον προηγούμενο μήνα να αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος μεταξύ 6,8%-9,6% από αυτό το καλοκαίρι και κατά 3,2% το 2014 και 2015.
Τα τελευταία χρόνια, τα κόστη της EDF, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πυρηνικής ενέργειας παγκοσμίως, έχουν αυξηθεί κυρίως λόγω των επιπλέον επενδύσεων στα πυρηνικά εργοστάσια της εταιρείας, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια. Το Υπουργείο Ενέργειας δήλωσε πως οι αυξήσεις για φέτος και το επόμενο έτος είναι μεγάλες καθώς η προηγούμενη διοίκηση υποτίμησε τα αυξημένα κόστη της EDF.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου