Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Σε Τουριστικό Αξιοθέατο Μετατρέπεται ο Παλαιότερος Υδροηλεκτρικός Σταθμός της Σλοβενίας

Σε σημαντικό "κομμάτι" της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σλοβενίας, αναδεικνύεται ο υδροηλεκτρικός σταθμός Φάλα (Fala) στον ποταμό Ντράβα, ο παλαιότερος στη χώρα, καθώς τον επισκέπτονται περισσότεροι από 5000 επισκέπτες σε ετήσια βάση.

Ο υδροηλεκτρικός σταθμός που χτίστηκε το 1918 καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή στο Μάριμπορ. Το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας ανακηρύχθηκε μνημείο εθνικής σημασίας το 2008, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας ηλεκτρισμού στον ποταμό Ντράβα (Dravske elektrarne Maribor), Βίλιεμ Πόζεμπ.


Ο υδροηλεκτρικός σταθμός άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του από την εταιρεία ηλεκτρισμού και το τοπικό παράρτημα του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο σταθμός παραμένει σε λειτουργία και γι' αυτό τον λόγο οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν τα αυστηρά πρότυπα ασφάλειας που εφαρμόζονται, να μην εισέρχονται σε απαγορευμένες περιοχές και να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται από τους αρμόδιους.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου