Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Στα 50 Δις. Δολάρια Θα Φτάσει ως το 2020 ο Τζίρος για Μπαταρίες Ηλεκτρικών Οχημάτων

Η εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων στα επόμενα χρόνια θα επιτρέψει στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας για τις μεταφορές να φτάσει σε τζίρο τα 50 δις. δολάρια ετησίως ως το 2020, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Lux Research.
Η ζήτηση για μπαταρίες με στόχο τις μεταφορές προβλέπεται να επεκταθεί πιο γρήγορα από ότι η αντίστοιχη για τις ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στον τομέα της συμβατικής αποθήκευσης μεγάλη σημασία προβλέπεται να έχει η ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών με τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.
Το 2020 οι μπαταρίες για ηλεκτρονικές συσκευές θα συνεχίσουν να έχουν τα πρωτεία διεθνώς με τζίρο 27 δις. δολάρια, αλλά στο μεταξύ την μεγαλύτερη ανάπτυξη θα σημειώσουν οι μπαταρίες για τις μεταφορές, σύμφωνα με την Lux.
Όπως τονίζεται στην έκθεση: «Η αγορά των αυτοκινήτων βρίσκεται καθ΄ οδόν για να ξεπεράσει τα ηλεκτρονικά ως ο μεγαλύτερος χρήστης αποθήκευσης ενέργειας. Καθώς αυτό θα συμβαίνει, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας και σε μείωση του κόστους, η οποία θα επηρεάσει και την συμβατική αποθήκευση».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου