Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

EIA: Τα Φωτοβολταϊκά Θα Πρωταγωνιστήσουν στις ΗΠΑ στο Εξής

Οι ΗΠΑ προβλέπεται να εγκαταστήσουν 83 GW ανανεώσιμης ισχύος μέχρι το 2040, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κρατικής υπηρεσίας ενέργειας της χώρας (ΕΙΑ).
Με βάση τις προβλέψεις, τα φωτοβολταϊκά θα είναι ο πρωταγωνιστής με 39 GW στην περίοδο 2013-2040, ενώ αναβαθμισμένο ρόλο θα έχουν τα φ/β σε στέγες, καθώς θα συνεισφέρουν το 60% της ισχύος αυτής. Τα αιολικά θα συνεισφέρουν 28 GW, ενώ την υπόλοιπη ισχύ θα προσθέσουν η γεωθερμία, η βιομάζα, τα υδροηλεκτρικά, τα ηλιοθερμικά και τα απορρίμματα.
Συνολικά, αναμένεται να προστεθεί εγκατεστημένη ηλεκτροπαραγωγική ισχύς 351 GW στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εάν δεν αλλάξουν οι τωρινές πολιτικές. Τα επίπεδα αυτά χαρακτηρίζονται από την ΕΙΑ ως «πολύ κάτω από τις μέσες εγκαταστάσεις των προηγουμένων ετών». Η υπηρεσία αναμένει ότι οι μονάδες με φυσικό αέριο θα καλύψουν το 73% της νέας ισχύος, οι ΑΠΕ το 24%, τα πυρηνικά το 3% και ο άνθρακας μόλις το 1%.
Οι παραπάνω προβλέψεις έγιναν δεκτές με θετικά σχόλια από τον κλάδο των φωτοβολταϊκών, με τους συνδέσμους να δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον της συγκεκριμένης τεχνολογίας στις ΗΠΑ.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου