Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η Κοινοπραξία Μυτιληναίου-Βαρδινογιάννη στην Επόμενη Φάση για την Ενδιάμεση Λύση του Αερίου στην Κύπρο

Ικανοποιητικές είναι οι τιμές και των τεσσάρων υποψηφίων για την ενδιάμεση λύση προμήθειας φυσικού αερίου στην Κύπρο με βάση τα αποτελέσματα που έχει ενώπιον της η ΔΕΦΑ, μετά το άνοιγμα των οικονομικών φακέλων που ολοκληρώθηκε χθες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η πρόεδρος της ΔΕΦΑ ήδη απέστειλε επιστολές σε τρεις από τους τέσσερεις «μνηστήρες», με τις οποίες τους ενημερώνει ότι οι προτάσεις τους είναι κατ' αρχήν ελκυστικές και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ενημερωθούν για την έναρξη απευθείας εντατικών διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, στη φάση των άμεσων απευθείας διαπραγματεύσεων μπαίνουν οι ισραηλινή Delek, η ολλανδική Vitol και η ελληνική M&M (κοινοπραξία Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη). Στο ακουστικό θα παραμείνει η κοινοπραξία Cyprus Gas, της οποίας ηγείται η κρατική Socar του Αζερπαϊιτζάν.
Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να γίνουν παράλληλα με τους τρεις υποψηφίους που έδωσαν τις συγκριτικά πιο χαμηλές τιμές, ώστε να υπάρχει εντονότερος ανταγωνισμός.

Ο τέταρτος υποψήφιος θα παραμείνει σε θέση αναμονής, δεν έχει αποκλειστεί, ώστε να κληθεί μετέπειτα για να δώσει τις δικές του καλύτερες προτάσεις σε περίπτωση που υπάρχει δυστοκία στις διαπραγματεύσεις με τους άλλους τρείς υποψηφίους.

Οι τιμές των πρώτων τριών υποψηφίων ήταν πάρα πολύ κοντά, ενώ του τέταρτου ήταν ελαφρώς πιο ψηλά και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η πιο πάνω διαδικασία. Ήδη, το Δ.Σ. της ΔΕΦΑ στη χθεσινή του συνεδρία όρισε και τα μέλη του που θα συμμετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα, υπό την πρόεδρο της ΔΕΦΑ Έλενα Βασιλειάδου.
Οι πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας  αναφέρουν ότι οι προσφερόμενες τιμές φυσικού αερίου που διαφάνηκαν μετά το άνοιγμα των οικονομικών φακέλων απέχουν από τις επιθυμητές, σε απόσταση που μπορεί όμως να καλυφθεί στις διαπραγματεύσεις, κάτι που αφήνει για πρώτη φορά αισιόδοξα μηνύματα για επιτυχία της «ενδιάμεσης λύσης».

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου