Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Σερβία: «Δε Δεχόμαστε Τελεσίγραφα» για τον South Stream

 «Οι φίλοι μας δεν συζητούν μαζί μας με τη γλώσσα τελεσιγράφων. Κανείς δεν συνομιλεί μαζί μου με αυτόν τον τρόπο και εγώ θα προτιμούσα να μην είμαι πρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης από το να επιτρέψω κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σερβικών εφημερίδων σχετικά με πιέσεις των Βρυξελλών προς το Βελιγράδι για το θέμα του South Stream στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Μόσχας.


«Οπωσδήποτε υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για κάποια θέματα, όπως ο αγωγός “South Stream”», είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός, αλλά τόνισε ότι και η Σερβία έχει ορισμένα ζητήματα..«Η κυβέρνηση της Σερβίας ακολουθεί την πολιτική της ένταξης στην ΕΕ, έχει λάβει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Σερβίας να ακολουθεί και πολιτική καλών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η κυβέρνηση αυτά πράττει», δήλωσε επίσης ο Σέρβος πρωθυπουργός.
«Είναι μία καλή συμφωνία για μας, μας εξασφαλίζει 350 εκ. ευρώ, είτε μεταφερθεί φυσικό αέριο, είτε όχι κι ας μου πει κάποιος που θα κερδίσουμε αυτά 350 εκ. ευρώ», σημείωσε ο Βούτσιτς, αναφερόμενος στη συμφωνία του South Stream. «Ας μας πει κάποιος πώς θα το εξηγήσω στους πολίτες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Σερβία βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πορεία από την οποία δεν θα παραιτηθεί, ότι θα υπάρχουν πράγματα, στα οποία δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες, αλλά θα προσπαθήσει.Όπως επισήμανε, «Γνωρίζουμε ότι έχουμε μεγάλες υποχρεώσεις».

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου