Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Στις ΔΟΥ Απεστάλησαν τα Ανεξόφλητα «Χαράτσια» της ΔΕΗ

Στην εφορία περνούν οι ανεξόφλητες οφειλές για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013. Έτσι, περίπου 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν να κάνουν πλέον με την εφορία, ενώ θα αντιμετωπίζουν και προσαυξήσεις ανάλογα με το χρόνο που δεν θα γίνεται η εξόφληση, καθώς έληξε την Παρασκευή η ημερομηνία πληρωμής του «χαρατσιού» προς την ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ έχει αποστείλει πλέον τα σχετικά ανεξόφλητα ποσά στις αρμόδιες ΔΟΥ οι οποίες είναι αρμόδιες στο εξής για να εισπράξουν τα ποσά. Η Επιχείρηση διευκρινίζει ότι:
- Όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία. Το ποσό θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά, ενώ το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στον λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».

- Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα - ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο. Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες - πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ - είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.
Το 2013 ήταν η τελευταία χρόνια που εισπράχθηκε το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος καθώς από εφέτος εφαρμόζεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων χωρίς καμιά εμπλοκή της ΔΕΗ.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου