Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΔΕΠΑ: Ιδρύεται ως το Τέλος του 2011 ΕΠΑ Αν. Μακεδονίας - Θράκης




Μέχρι τα τέλη του έτους πρόκειται να ολοκληρωθεί η ίδρυση της ΕΠΑ (Επιχείρησης Παροχής Αερίου) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΑΕ, όπως εκτιμά η ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου).
Συγκεκριμένα, έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, αναφέρει ότι οι δραστηριότητες διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελούν το αντικείμενο της υπό σύσταση εταιρείας ΕΠΑ (Εταιρεία Παροχής Αερίου) Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Α.Ε.
Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι για τη διαδικασία σύστασης των ΕΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας και ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας, προβλέπεται η διενέργεια διαγωνισμών από τη ΔΕΠΑ ΑΕ για την ανάδειξη αντίστοιχων ιδιωτών επενδυτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο τους.
Ο κ. Μανιάτης ενημερώνει ότι για την προώθηση των σχετικών ενεργειών δρομολογήθηκαν ήδη νομοθετικές ρυθμίσεις και επίκειται η ψήφισή τους στη Βουλή. «Η ΔΕΠΑ Α.Ε. που έχει την ευθύνη της δημιουργίας και λειτουργίας των νέων αυτών εταιρειών εκτιμά ότι η ίδρυσή τους θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2011 και θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2012».
Εξάλλου με έγγραφο της ΔΕΠΑ ενημερώνεται ο κ. Χατζηοσμάν ότι το δίκτυο που ήδη λειτουργεί στην περιοχή, μπορεί να τροφοδοτήσει άμεσα τους μη οικιακούς καταναλωτές που βρίσκονται επί της διαδρομής του.
Πέραν όμως της λειτουργίας αυτού του δικτύου, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η ΔΕΠΑ, ολοκληρώνουν τις διαδικασίες ίδρυσης της περιφερειακής εταιρείας παροχής αερίου, με την επωνυμία Εταιρεία Παροχής Αερίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα βρίσκεται σε λειτουργία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, μετά από καθυστερήσεις και αναβολές 6 περίπου ετών.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου