Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ι.Μανιάτης: Στις 30.000 Έφτασαν οι Αιτήσεις για την Εξοικονόμηση Ενέργειας


Τριάντα χιλιάδες αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί στις τέσσερεις συνεργαζόμενες Τράπεζες από ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπουργείου περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», η πρώτη φάση του οποίου εκπνέει στις 16 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011, κηρύσσοντας με την ομιλία του τα εγκαίνια της 4ηςΔιεθνούςΈκθεσης «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό κέντρο Expo Athens.
 
Τη μερίδα του λέοντος κατέχει η επαρχία, καθώς το 70% επί του συνόλου των αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα προέρχεται από την Περιφέρεια. Όπως δήλωσε ο κ. Μανιάτης, τουλάχιστον οι μισές αιτήσεις προωθούνται ήδη για προέγκριση, ενώ ενδεικτικό στοιχείο του αυξημένου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι σε δύο από τις συνεργαζόμενες Τράπεζες οι αιτήσεις δανείων για το «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον»ξεπερνούν το 30% του κύκλου εργασιών για ανάλογα προϊόντα.
 
«Είναι αναλογικά, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτής της δράσης που πραγματοποιείται σήμερα στην Ευρώπη και αναμένεται να μοχλεύσει συνολικά περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην αγορά», επεσήμανε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ.
 
Αναφερόμενος στις δράσεις του Υπουργείου, υπογράμμισε ότι μέσα σε έναν χρόνο θεσπίστηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τριπλασιάστηκε μέσα στο 2010 η εγκατεστημένη ισχύς σε φωτοβολταϊκά, ενώ το τρέχον έτος θα προστεθούν στο σύστημα άλλα 500 MW από νέες εγκαταστάσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.
 
«Συνολικά μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένουμε περισσότερα από 15 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε ΑΠΕ, ενώ άλλα 4 με 5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τα δίκτυα διασύνδεσηςκυρίως των νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Μανιάτης.
Παράλληλα, εξέφρασε τη βαθιά του αισιοδοξία ότι η χώρα θα βγει από την κρίση επενδύοντας στο μοντέλο έξυπνης πράσινης ανάπτυξης και κάλεσε τους εκθέτες να ενσωματώσουν την καινοτομία, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία στο DNA των επιχειρήσεών τους, δημιουργώντας προϊόντα ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον.
 
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου