Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η Γαλλία Προειδοποιεί την EDF για την Ασφάλεια των Πυρηνικών Μονάδων


Η ρυθμιστική αρχή πυρηνικής ενέργειας της Γαλλίας προειδοποίησε την κρατική EDF ότι χρειάζεται να ενισχύσει την ασφάλεια των πυρηνικών της σταθμών. Ο Αντρέ Λακόστ, επικεφαλής της αρχής, δήλωσε επίσης ότι θα εξετάσει την ακύρωση της ανέγερσης ορισμένων νέων μονάδων.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια της επιθεώρησης των πυρηνικών μονάδων της χώρας, στην οποία προχωρούν οι αρχές στον απόηχο της καταστροφής στην Ιαπωνία. Τα πορίσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη του έτους, αλλά οι ανησυχίες έχουν κατακλύσει ήδη τις εταιρείες του κλάδου, καθώς απειλείται το ίδιο το μέλλον τους.
Η Γαλλία καλύπτει το 75% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό μέσω της πυρηνικής ενέργειας, συνεπώς ή όλη υπόθεση έχει μεγάλη σημασία. Επιπλέον, διακυβεύεται η νέα γαλλική πυρηνική τεχνολογία, δηλαδή οι αντιδραστήρες τύπου EPR, που οι γαλλικοί όμιλοι φιλοδοξούν να εξάγουν, αποκομίζοντας κέρδη.
Πέρυσι, η EDF ανακάλυψε ορισμένες ανωμαλίες στη λειτουργία των αντιδραστήρων της, ανάμεσά τους και η διάβρωση σε διάφορα συστήματα. Η εταιρεία επιδιόρθωσε τις βλάβες και ζήτησε από την Αρχή τη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων μονάδων, την οποία αρνήθηκε.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου