Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Εντείνει τις Προσπάθειές της στην Αίγυπτο η Vegas Oil and Gas


Η Vegas Oil &Gas του ομίλου Βαρδινογιάννη συνεχίζει τις εργασίες της σε κοιτάσματα της Αιγύπτου, ξεκινώντας τις επόμενες ημέρες νέα γεώτρηση στον τρίτο σχηματισμό του πεδίου Geyad που εκμεταλλεύεται.
Όπως ανέφερε η εταιρεία, γίνονται οι προετοιμασίες για να ξεκινήσουν να δουλεύουν τα τρυπάνια, με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες εκτιμήσεις και να ξεκινήσει να παράγεται το πετρέλαιο που φέρουν οι αμμόπετρες στο σχηματισμό Kareem. Στο συγκεκριμένο πεδίο ήδη βρίσκονται σε παραγωγή δύο σχηματισμοί. Το Μάιο του 2009 ολοκληρώθηκαν οι ερευνητικές γεωτρήσεις και ξεκίνησε η παραγωγή του σχηματισμού Geyad -1X ST το οποίο έχει δυνατότητα συνδυασμένης παραγωγής 2809 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα αλλά και 3,04 MMscf αερίου την ημέρα. Ακολούθησε ο σχηματισμός Geyad-2 ST που και αυτός είναι σε παραγωγή με ρυθμό παραγωγής 3850 βαρέλια την ημέρα και 4,62 MMscf αερίου την ημέρα.
Οι δευτερεύοντες στόχοι στο πηγάδι Geyad 3-C αναμένεται να εξεταστούν και να αποτιμηθούν άμεσα.
Μετά τη γεώτρηση του Geyad 3-C, αναμένεται περαιτέρω ερευνητικές γεωτρήσεις και ανάπτυξη για τους επόμενους 18 μήνες.
Σημειώνεται ότι οι εκτάσεις Geyad βρίσκονται στην ευρύτερη παραχώρηση NW Gemsa που περιλαμβάνει επίσης το πεδίο Al Amir, που εκτείνονται σε μια περιοχή 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Καίρου, στην μερικώς ανεξερεύνητη περιοχή της λεκάνης του κόλπου του Σουέζ.
Η σύμβαση παραχώρησης για έρευνες που έχει λάβει η Vegas περιλαμβάνει το δικαίωμα μετατροπής σε παραγωγική άδεια για 20 χρόνια και επιπλέον επεκτάσεις σε περίπτωση ανακάλυψης εμπορικών κοιτασμάτων. Εκτός από τη Vegas που έχει το 50% της παραχώρησης και τη διαχείριση, μέτοχοι είναι επίσης η Circle Oil Plc (40%) και η Sea Dragon Energy (10%).
Η Vegas Oil &Gas διατηρεί συμφέροντα σε δύο ακόμη παραχωρήσεις στο Alam El Shawish το οποίο εκτιμάται ότι είναι ένα από τα πλέον σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Έρημο της Αιγύπτου (συμμετέχει και η Shell ως διαχειρίστρια) και στην παραχώρηση Εast Ghazalat στη δυτική έρημο, όπου η Vegas O&G διατηρεί ποσοστό 50% και τη διαχείριση (50% ανήκει στην Καναδική Transglobe Energy).
Επίσης η εταιρεία έχει αποκτήσει το 70% των δικαιωμάτων και τη διαχείριση της περιοχής West Obayed από τον όμιλο των ΕΛΠΕ, ο οποίος έχει διατηρήσει το υπόλοιπο 30%.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου