Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ενεργειακό Άνοιγμα της Κύπρου προς τη Ρωσία


Η Ρωσία "χώρα απόλυτης προτεραιότητας" αποτελεί για την Κύπρο στα οικονομικά ζητήματα, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος Χριστόφιας στο χαιρετισμό του για το διεθνές συμπόσιο "Global Russia Business Meeting". Με τον τρόπο αυτό, η Κύπρος προσκάλεσε τους Ρώσους επιχειρηματίες να επενδύσουν στον κλάδο της ενέργειας της νήσου.
"Η Κύπρος, ως κέντρο παροχής τραπεζικών και οικονομικών υπηρεσιών, αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές ξένων επενδύσεων στη Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα, στο επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο, ιδιαίτερα η σχέση αυτή έχει αποκτήσει και εξαιρετική προοπτική για το μέλλον", δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε, προσβλέπει και στην ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας και στον τομέα της ενέργειας, με ρωσικές εταιρείες ενέργειας, είτε για την προμήθεια ενεργειακών πόρων, είτε σε διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και εξετάζει σοβαρά το θέμα αυτό.

Τέλος, ανέφερε ότι η Κύπρος, με τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει όπως η γεωγραφική της θέση, η ιδιότητά της ως μέλος τηςΕυρωπαϊκής Ένωσηςκαι τηςευρωζώνης, καθώς και οι πολύ υψηλού επιπέδου επιχειρηματικές υπηρεσίες που διαθέτει, αποτελεί ουσιαστικά την πύλη και το εφαλτήριο για τη διεθνοποίηση των ρωσικών επιχειρήσεων, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί και εφαλτήριο για την πραγματοποίηση άμεσων επενδύσεων από διεθνείς εταιρείες προς τη Ρωσία.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου