Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Συμμετοχή της Sinopec σε Τεράστιο Σχέδιο Φυσικού Αερίου της Αυστραλίας


Η κινεζική Sinopec προχώρησε σε επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων στο πρόγραμμα LNG Australia Pacificμ, σε συνεργασία με τις ConocoPhilips και Origin Energy. Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα αγγίξει το επίπεδο των 85 δισ. δολαρίων στην επόμενη 20ετία.
Η συμφωνία ανακοινώθηκε από τις ConocoPhilips και Origin Energy παρουσία του υπ. Ενέργειας και Πρώτων Υλών της Αυστραλίας, Μάρτιν Φέργκιουσον. «Η Αυστραλία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στις εξαγωγές LNG», τόνισε ο κ. Φέργκιουσον καλωσορίζοντας τους νέους του εταίρους.
Με βάση τις εκτιμήσεις των τριών εταιριών, το Australia Pacific LNG θα έχει αρχική παραγωγική ικανότητα 4,5 εκατ. τόνων ετησίως, ενώ αναμένεται ότι οι πρώτες εξαγωγές LNG θα ξεκινήσουν το 2015.
Η κίνηση αυτή της Sinopec αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική επένδυση για τον τομέα του φυσικού αερίου και πραγματοποιείται σε μία εποχή που το Πεκίνο έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί έως το 2020 το φυσικό αέριο να αποκτήσει μερίδιο 20% στη συνολική κατανάλωση ενέργειας της χώρας.
Όπως εκτιμά η εταιρία παροχής συμβουλών Wood Mackenzie, οι εισαγωγές της Κίνας σε LNG θα πενταπλασιαστούν έως το 2020 και θα φθάσουν τα 46 εκατ. τόνους.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου