Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Σε Γραμμή Άμυνας η «Ατομική Άννα» της Γαλλίας


Η Αν Λοβερζόν, διευθύνουσα της γαλλικής πυρηνικής βιομηχανίας Areva, υπεραμύνεται των επιλογών της και της τεχνολογίας που εκπροσωπεί, σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης για την πυρηνική ενέργεια, αλλά και για τους ομίλους του κλάδου αυτού.
Γνωστή ως η «ατομική Άννα», είναι μια από τις πιο ξεχωριστές γυναίκες CEO της Ευρώπης, η οποία καλείται σήμερα να ξεπεράσει μια σημαντική κρίση που ενδέχεται να πλήξει μακροπρόθεσμα τηνAreva. Παράλληλα, προσπαθεί να λειτουργήσει σε έναν κλάδο που κυριαρχείται από το αρσενικό φύλο.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής των πυρηνικών, από την εξόρυξη της πρώτης ύλης μέχρι την κατασκευή αντιδραστήρων και την ανακύκλωση. Κύριος αντίπαλός της κ. Λοβερζόν είναι ηEDF και ο διευθύνοντάς της, Χένρι Πρόλιο, με διακύβευμα τον έλεγχο της πυρηνικής βιομηχανίας στη Γαλλία, αλλά και παραέξω.
Πλέον, τόσο η Areva, όσο και οι γερμανικοί όμιλοι, αναμένουν μια επιβράδυνση στα νέα έργα, εξαιτίας των λαϊκών αντιδράσεων. Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή τους εστιάζεται κυρίως στην Ασία, όπου δρομολογούνται και οι περισσότεροι νέοι σταθμοί. 

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου