Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η Εκδίκηση της ΒΡ: Κατέθεσε Αγωγή Κατά των Εργολάβων για το Ατύχημα


Στην αντεπίθεση περνά η ΒΡ,έναν χρόνο μετά το δυστύχημα και την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, αφού αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον των Halliburton, Transocean και Cameron International, διεκδικώντας τουλάχιστον 40 δισ. δολάρια.

Η ΒΡ κατέθεσε αγωγή εναντίον της Transocean που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εξέδρας Deepwater Horizon, όπου 11 άνθρωποι έχασαν την ζωή του. «Γεγονός είναι ότι στις 20 Απριλίου του 2010 κάθε σύστημα ασφαλείας και εξάρτημα και διαδικασία ελέγχου στην Deepwater Horizon κατέρρευσε» αναφέρει η αγωγή της Β, όπου εναντίον της Transocean απαγγέλλεται η κατηγορία της αμέλειας.

Η πετρελαϊκή εταιρεία επίσης κινείται νομικά εναντίον της Cameron International που είναι ο προμηθευτής της συσκευής για την αποτροπή της έκρηξης στον σωλήνα του τρυπανιού, επίσης με την κατηγορία της αμέλειας .

Η ΒΡ κατέθεσε επίσης αγωγή εναντίον της Halliburton την εταιρεία που ανέλαβε την τσιμεντοποίηση της πετρελαιοπηγής ώστε να σταματήσει η οικολογική καταστροφή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Halliburton απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την καταστροφή."Η ανάρμοστη συμπεριφορά της Halliburton τα λάθη και οι παραλείψεις της, όπου συμπεριμβάνεται η απάτη και η απόκρυψη πληροφοριών, ήταν η αιτία ή συνέβαλαν στο συμβάν του Deepwater Horizon" αναφέρει η ΒΡ και συμπληρώνει: "H Halliburton ήξερε και καταλάβαινε ότι διαστρέβλωνε ουσιαστικές πληροφορίες"
Οι μηνύσεις υποβλήθηκαν την Τετάρτη που ήταν η πρώτη επέτειος της έκρηξης από την οποία σκοτώθηκαν 11 εργάτες και διέρρευσαν 780 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου στη θάλασσα μολύνοντας εκατοντάδες μιλίων ακτογραμμής στη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή της ιστορίας των ΗΠΑ.

Η ΒΡ εξηγεί πως με την κίνησή της αυτή επιδιώκει να επιμεριστεί το κόστος των 41 δις. δολ. μεταξύ των τριών εταιριών (κόστος που μπορεί να αυξηθεί κατά δεκάδες δις. ακόμη εξαιτίας νέων κυρώσεων και αγωγών) και χθες ήταν η τελευταία ημέρα που μπορούσε να υποβληθεί μήνυση
Η Cameron αντέδρασε με αντι-μήνυση υπερασπιζόμενη την ακεραιότητα των προϊόντων της. Η Transocean δεν σχολίασε άμεσα τη μήνυση της ΒΡ όμως ζήτησε δικαστικά μέτρα κατά της ΒΡ, της Cameron και άλλων.

Πηγή euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου