Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Διαγωνισμό για Έρευνες Υδρογονανθράκων σε Χερσαίες Περιοχές το 2012 Προανήγγειλε ο Υπουργός ΠΕΚΑ


Στις πλουσιότερες χώρες με ορυκτά, και μάλιστα σπάνια, συγκαταλέγεται η Ελλάδα, όπως τόνισε, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος. Επίσης, προανήγγειλλε ξεκινάει νέο κύκλο ερευνών για υδρογονάθρακες μέσα στο 2012, σε χερσαίες περιοχές της χώρας αυτή τη φορά.

«Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και μπορεί. Βοηθήστε την να πάει μπροστά γιατί διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες την είσοδο της στον διεθνή ενεργειακό χάρτη», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Ο κ. Λιβιεράτος τόνισε ότι όλες οι δράσεις του ΥΠΕΚΑ για μια βιώσιμη ανάπτυξη είναι σε εξέλιξη με γνώμονα τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος με την απαρέγκλιτη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα πάντα θα γίνουν με κανόνες «ξεκάθαρους,, διάφανους και διαυγείς και όλες οι συμβάσεις που γίνονται μέσα από διεθνείς διαγωνισμούς θα προκύπτουν μετά από την έγκριση της Βουλής.
Εξάλλου, όπως επισήμανε στην ομιλία του ο νέος Υπουργός ΠΕΚΑ, η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας στον τομέα της ενέργειας και η περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των ΑΠΕ, παραμένουν στις προτεραιότητες και της νέας ηγεσίας του Υπουργείου.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου