Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Παπαγεωργίου με Φορείς ΑΠΕ: Δέσμευση για Άμεσες Λύσεις Αλλά και Σταθερό Πλαίσιο στις Υπάρχουσες Επενδύσεις


Την ανάγκη και τη δέσμευση να βρεθούν άμεσα λύσεις στο πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς ενέργειας επεσήμανε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, M. Παπαγεωργίου, κατά τη σημερινή συνάντησή του με φορείς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Παράλληλα, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κατέστησε σαφές πως προτεραιότητα παραμένει ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της αγοράς και το ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον, που θα διασφαλιστεί και με τη διόρθωση των στρεβλώσεων στη λειτουργία της.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών (ΕΣΜΥΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Βιομάζας (ΕΛΛΕΒΙΟΜ).

Επίσης, έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Ν. Βασιλάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε, Αρθούρος Ζερβός.

Οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για κλαδικά ζητήματα και γενικότερα για το Ρυθμιστικό Πλαίσιο για την αγορά ενέργειας.

Η συζήτηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική και διαπιστώθηκε η διάθεση όλων να συνεργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων και την αλλαγή του Ρυθμιστικού Πλαισίου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως υπήρξε ρητή δέσμευση του κ. Παπαγεωργίου να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στις υφιστάμενες και εν λειτουργία επενδύσεις ΑΠΕ και ιδιαίτερα των φωτοβολταϊκών, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε παρά πολύ την ήδη άσχημη επενδυτική ατμόσφαιρα στην χώρα μας.

Οι επαφές θα συνεχιστούν τη Δευτέρα και Τρίτη 30-31 Ιουλίου 2012, με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ) και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΑΣΠΗ).
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου