Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Εξοικονόμηση Ενέργειας Κατά 68,5% στο Δήμο Χερσονήσου


Στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» για την προμήθεια φωτιστικών LED Αστικού - Οδικού Φωτισμού του Δήμου, συνολικής δημόσιας δαπάνης 673.001,-- €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υ.ΠΕ.Κ.Α., εντάχθηκε ο Δήμος Χερσονήσου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για δράση που προβλέπει την προμήθεια και τοποθέτηση ενεργειακών λαμπτήρων με συστήματα led, σε μέρος του Αστικού -Οδικού δικτύου Φωτισμού του Δήμου, με την οποία αναμένεται μείωση της κατανάλωσης κατά 68.51% με την αντικατάσταση λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας που υπάρχουν σήμερα.
«Το όραμα του Δήμου Χερσονήσου, όπως αυτό καταγράφεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του για το 2011-2014, είναι η ανάδειξη του σε Οικονομικό, Τουριστικό & Πολιτιστικό πόλο ανάπτυξης, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ζαχαρίας Δοξαστάκης.
Συμπληρώνει δε, ότι «ως εκ τούτου ο Δήμος Χερσονήσου ενεργεί με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, το οποίο αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα από το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα, όπου προβλέπονται σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον, οι οποίες στοχεύουν στην εξασφάλιση ενός ιδανικότερου περιβάλλοντος στην περιοχή του δήμου».
Να σημειωθεί ότι η προτεινόμενη πράξη είναι σε πλήρη συμφωνία με τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος Χερσονήσου ως μέλος του «Συμφώνου των Δημάρχων» οι οποίοι προσβλέπουν σε ένα περιβάλλον με μειωμένους ρύπους αερίων του θερμοκηπίου και συγκεκριμένα:
  • Μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά τουλάχιστον 20%
  • Μείωση του εκπεμπόμενων αερίων του φαινομένου θερμοκηπίου κατά 20%.
  • Το 20% της ενεργειακής κατανάλωσης να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.»
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου