Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Αντίθετοι οι Δήμοι στην Κατάργηση της Είσπραξης Δημοτικών Τελών Μέσω των Λογαριασμών της ΔΕΗ


Αντιτίθενται και οι Δήμοι, μετά την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), στην πρόταση της ΡΑΕ για κατάργηση της είσπραξη δημοτικών τελών μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνης ζητά άμεση συνάντηση για το θέμα με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Μάκης Παπαγεωργίου είχε εμφανιστεί θετικός στην εν λόγω πρόταση.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Καλλιθέας Κ.Ασκούνης, μετά την πρόταση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Βασιλάκου, να καταργηθεί η είσπραξη δημοτικών τελών μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η σχετική συζήτηση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ έγινε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση με την ΚΕΔΕ.

Αφού χαρακτηρίζει το γεγονός της μη ενημέρωσης της ΚΕΔΕ «ανεπίτρεπτο», στην επιστολή εξηγεί ότι «σήμερα που οι επιχορηγήσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 60%».

Οπότε, «η όποια μεταβολή του τρόπου είσπραξης των δημοτικών τελών θα επιφέρει ακαριαία οικονομική κατάρρευση των Δήμων».

Εξάλλου, με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας, ο κ. Ασκούνης ζητά 125 εκατ. ευρώ από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη μείνουν εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» το 55% των συνολικά 96.000 αιτήσεων, που υποβλήθηκαν για φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013.

Στο Πρόγραμμα έχουν υπαχθεί 2.240 δομές, με 84.049 θέσεις φροντίδας παιδιών και ΑμεΑ, αυξημένες κατά 44% σε σχέση με το 2011.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου