Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ιαπωνία: Ο Πρώην Πρωθυπουργός Διαδηλώνει Κατά της Επαναλειτουργίας των Πυρηνικών Σταθμών

Ο πρώην πρωθυπουργός και μέλος του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας, Γιουκίο Χατογιάμα, κατέβηκε σήμερα για πρώτη φορά στους δρόμους για να διαδηλώσει μαζί με τους πολίτες της χώρας του που τάσσονται κατά της επαναλειτουργίας των πυρηνικών σταθμών μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

Ο Γιουκίο Χατογιάμα διαδήλωσε σήμερα μαζί με χιλιάδες ανθρώπους, σύμφωνα με υπολογισμό των μέσων ενημέρωσης, που διαμαρτύρονταν και σήμερα όπως και κάθε Παρασκευή εδώ και μερικούς μήνες μπροστά από την κατοικία του νυν πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο ακριβής αριθμός των διαδηλωτών που μετείχαν στη σημερινή διαμαρτυρία ούτε από την αστυνομία ούτε από τους διοργανωτές.

"Λυπάμαι που η πολιτική που ασκείται σήμερα απέχει πολύ από αυτό που ζητάτε", είπε ο Χατογιάμα στους διαδηλωτές από μεγάφωνο που κρατούσε στο χέρι του, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

"Οφείλουμε να υποστηρίζουμε τις δημοκρατικές μας προσδοκίες. Οφείλουμε να σταματήσουμε την επαναλειτουργία των πυρηνικών σταθμών", πρόσθεσε ο Χατογιάμα.

Το κίνημα διαμαρτυρίας κατά της επαναλειτουργίας των πυρηνικών σταθμών απέκτησε τους διπλάσιους οπαδούς μετά την απόφαση τον Ιούνιο του Νόντα να επιτρέψει την επαναλειτουργία δύο αντιδραστήρων στην κεντρική Ιαπωνία. Μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα είχε διακοπεί η λειτουργία του συνόλου των 50 πυρηνικών μονάδων της χώρας.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η πιο μεγάλη διαδήλωση από την καταστροφή της Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011. Περίπου 75.000 ως 170.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία και τους διοργανωτές, είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε ένα πάρκο του Τόκιο, προτού μετάσχουν σε πορείες που έγιναν στην πρωτεύουσα.


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου