Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΡΑΕ: Ακριβότερο το Ρεύμα της ΔΕΗ για τους Πρώην Πελάτες των Energa-Hellas Power που Δεν Έχουν Υπογράψει Συμβόλαια


Η ΡΑΕ αποφάσισε να επιτρέψει στη ΔΕΗ να επιβάλει ανταγωνιστικές χρεώσεις έως και 7% ακριβότερες στα τιμολόγια για τους πελάτες εκείνους που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, μέχρι τη στιγμή που εκείνοι υπογράψουν νέο συμβόλαιο με κάποιον προμηθευτή της επιλογής τους.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω υπηρεσία αφορά χαμηλή ισχύ παροχής έως 25 KVκαι η νέα ρύθμιση των τιμολογίων θα αγγίζει τους πελάτες των Hellas Powerκαι Energa οι οποίοι ακόμα δεν έχουν υπογράψει ακόμα νέα συμβόλαια. Μέχρι τώρα, η ΔΕΗ κάλυπτε τις ανάγκες αυτής της κατηγορίας καταναλωτών, για περίοδο δύο μηνών μετά το πέρας του τριμήνου στο οποίο ενεργούσε ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου. Η ημερομηνία που ξεκίνησε να ισχύει το δίμηνο ήταν η 25/4, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να βρεθεί μια λύση για το διάστημα μετά τις 24/6.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΡΑΕ, υπάρχει σημαντικός αριθμός πελατών που αδράνησαν και δεν έχουν υπογράψει συμβόλαια και η Αρχή θεωρεί ότι η ΔΕΗ δικαιούται να έχει ένα αντάλλαγμα για την κάλυψη του κόστους παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, καθώς δεν εισπράττει εγγύηση έναντι κατανάλωσης από τους πελάτες αυτούς.
Έτσι, η απόφαση προβλέπει τα εξής:
«Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ορισμού Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας κατά τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 58 του ν.4001/2011, καθώς και των σχετικών όρων παροχής της υπηρεσίας αυτής, η ΔΕΗ δύναται να επιβάλει προσαύξηση του τιμοκαταλόγου των ανταγωνιστικών χρεώσεων, ενιαία για όλους τους πελάτες που εντάσσονται σε καθεστώς Καθολικής Υπηρεσίας, ύψους έως και 7%, ως αντάλλαγμα για την κάλυψη του κόστους παροχής της υπηρεσίας αυτής. Η προσαύξηση αυτή ισχύει μέχρις ότου οι πελάτες ΠΚΥ υπογράψουν συμβόλαιο με προμηθευτή της επιλογής τους».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου